Lettergrootte:

Cool Kids Kinderfysiotherapie

Wat is kinderfysiotherapie?

Kinderfysiotherapie is gericht op het motorisch functioneren van kinderen en jong volwassenen van 0-18 jaar. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Sommige kinderen hebben hier echter wat meer problemen mee. De ontwikkeling kan vertraagd, bedreigd of afwijkend zijn. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring. Lees verder »

Tijdig signaleren, onderzoeken en behandelen van motorische en/of zintuiglijke ontwikkelingsstoornissen is dus van groot belang. Veel meer dan bij volwassenen heeft de kinderfysiotherapeut te maken met een voortdurende verandering op basis van groei en ontwikkeling

De kinderfysiotherapeut observeert, onderzoekt en behandelt, maar geeft ook voorlichting en advies. Bij elke leeftijd horen vaardigheden op basis waarvan de kinderfysiotherapeut vast kan stellen of de ontwikkeling van het kind vertraagd of afwijkend verloopt.

Over Cool Kids

Bij Cool Kids Kinderfysiotherapie werken therapeuten met vele jaren ervaring binnen het vakgebied kinderfysiotherapie. Zij zijndeskundig in de behandeling van diverse verschijningsvormen van minder goed functionerende adolescenten, jonge kinderen, peuters of baby’s.

Met onze patientjes en hun ouders weten we doorgaans snel een goed contact op te bouwen, dat de basis vormt voor een effectieve behandeling. Middels studie en bijscholingen blijven wij up to date ten aanzien van het behandelen van kinderen.

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van kinderen tussen de 0 en 18 jaar die:

  • diverse motorische problemen hebben, 
  • neurologische problemen hebben,
  • orthopedische klachten hebben,
  • sensorische informatie niet goed kunnen verwerken in hun  handelen,
  • aandachtsproblemen hebben,
  • gedrag laten zien t.g.v. motorische, neurologische en sensorische  problemen.

Kinderen kunnen bij ons worden aangemeld op verwijzing van een arts, of zonder verwijzing via DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie) op verzoek van de ouders.

Locatie 2e verdieping
Website www.kinderfysiotherapie-gouda.nl
E-mail info@kinderfysiotherapie-gouda.nl
Telefoon 0182-820991

Fysiotherapie Oranjestaete

Naast algemene fysiotherapie en fysiotraining bieden wij manuele therapie en psychosomatische fysiotherapie. In onze trainingsruimte verzorgen wij onder andere Training op Maat, Afvallen op Maat, Fitplus en specifieke trainingen voor lage rug, COPD en valpreventie. Lees verder »

Wij zijn door alle zorgverzekeraars gecontracteerd. Onze therapeuten zijn opgenomen in het Centraal Kwaliteitsregister. Als praktijk zijn wij aangesloten bij het Schoudernetwerk Groene Hart, Artrosenetwerk Midden Holland en het landelijk Duizeligheidsnetwerk.

Gezondheidscentrum Korte Akkeren is een van de drie vestigingen van Fysiotherapie Oranjestaete. Onze overige locaties zijn Julianahof 210 in Gouda en Kranepoort 4a in Gouderak.

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

U kunt direct bij ons een afspraak maken. Daarvoor heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts. 

 

 

Samenwerking binnen het gezondheidscentrum

Huisartsen Diëtist Apotheek Oefentherapeut

Locatie 2e verdieping
Website www.fysiotherapie-oranjestaete.nl
E-mail info@fysiotherapie-oranjestaete.nl
Openingstijden maandag t/m vrijdag van 9.00-18.00 uur
Telefoon 0182-751811

Sportfysiotherapeut Eric Heesen

In Gezondheidscentrum Korte Akkeren is naast Fysiotherapie Oranjestaete ook de binnen sportkringen bekende fysiotherapeut Eric Heesen werkzaam. Eric woont sinds jaar en dag in de wijk en is dus een bekend gezicht in het centrum. Lees verder »

Hij is naast algemeen fysiotherapeut al 24 jaar topsportfysiotherapeut en is onder meer aangesloten bij het olympisch steunpunt van sportkoepel NOC*NSF in Den Haag. Dat betekent dat hij gevraagd wordt voor een second opinion en volledig is gekwalificeerd voor het begeleiden van topsporters.

Samenwerking
Eric werkt onder andere samen met sportarts dr. Ria van Rooijen die verbonden is aan het Hofpoortziekenhuis in Woerden en de KNVB. Zij heeft een sportorthopedisch spreekuur en verwijst met grote regelmaat door naar Eric. Ook heeft hij een samenwerkingsverband met de St. Maartenskliniek. Daarnaast werkt Eric nauw samen met Annatommie Medisch Centrum in Utrecht.

Binnen het gezondheidscentrum wordt door hem samengewerkt met de volgende disciplines:

  • de huisartsen
  • de oefentherapeut Cesar. Soms moet na het verhelpen van een probleem de juiste houding worden aangeleerd of oefeningen worden gedaan om de problemen voor langere tijd weg te houden

Bijzonder is de samenwerking van Eric met de verschillende sportverenigingen. Zo was hij twaalf jaar lang de fysiotherapeut van de vaderlandse volleybalploeg. Op dit moment ziet hij veel spelers van een aantal eredivisie volleybalploegen die getraind worden door de spelers van toen. Ook was hij acht jaar verzorger van de Goudse voetbalvereniging Donk. Sinds drie jaar is hij betrokken bij ONA, dat voetbalt in de wijk Korte Akkeren.

Samenwerking binnen het gezondheidscentrum

Huisartsen Oefentherapeut

Samenwerking met andere organisaties

St. Maartenskliniek Annatommie mc

Locatie 2e verdieping
Website nl.linkedin.com/in/eric-heesen-a4516891
E-mail fysiokorteakkeren@gmail.com
Telefoon 06-30815388
Apotheek Grendel B.V.Cool Kids KinderfysiotherapieDiëtisten GoudenhartFysiotherapie OranjestaeteGGD Hollands MiddenGroene Hart ZiekenhuisHealthy Feet GoudaHuisartsenpraktijk Korte AkkerenLogopediepraktijk Korte AkkerenOefentherapie Cesar GoudaRondOm PodotherapeutenSociaal Team 0-100+Sportfysiotherapeut Eric HeesenTandheelkundig Centrum Korte AkkerenTotal CareVierstroom Zorg ThuisWijkverpleegkundige Carla JochemsZorgBrug