Lettergrootte:

Apotheek Grendel B.V.

Wijzigingen apotheek

  • Houd in de wachtkamer minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Medicijnen worden zo veel mogelijk thuis bezorgd.
  • Indien u voor meer dan 30 dagen medicijnen in huis heeft, worden er geen nieuwe bestellingen geleverd.

Houd er rekening mee dat de wachttijd bij de apotheek wat langer kan zijn dan u gewend bent. Bedankt voor uw begrip!

 

Het team van de apotheek binnen het gezondheidscentrum bestaat uit 15 personen: 2 apothekers, 8 apothekersassistenten, 2 farmaceutisch medewerkers en 3 scholier-bezorgers die op de fiets binnen Gouda medicijnen bezorgen. Dagelijks zijn er ook vaste bezorgers die per auto materiaal bezorgen voor de twee apotheken van Apotheek Grendel. Hierbij kunt u naast medicijnen denken aan baxterrollen en incontinentiemateriaal. U kunt voor alle zorgvragen bij de apotheek terecht. Lees verder »

Binnen de apotheek wordt gewerkt met taakverantwoordelijken. Hierdoor is een aantal specialisaties ontstaan zoals astma / COPD, diabetes en alles op het gebied van ontslagmedicatie, medicatiereviews en medicatieveiligheid. Hiervoor zijn interne opleidingen gevolgd. Ook worden er door de apotheek van het gezondheidscentrum apothekersassistenten opgeleid. Dat gebeurt in samenwerking met de Regionale Opleidingscentra (ROC’s) van Rotterdam, Utrecht, Leiden en Midden-Nederland.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel van de apotheek. Dat blijkt uit het feit dat deze al vanaf juli 2007 ISO-gecertificeerd is en er een kwaliteitscoördinator is aangesteld. De apothekers zijn ingeschreven in het registratiesysteem van de KNMP en voldoen aan alle scholingsverplichtingen vanuit de beroepsgroep.

Samenwerking
De apotheek is onderdeel van de organisatie Apotheken Grendel BV, de oudste ‘familie-apotheek’ van Nederland, die ook een vestiging heeft in Oosterwei. Vanzelfsprekend wordt met de apothekers van deze locatie veel samengewerkt. Bijzonder is de samenwerking met het Groene Hart Ziekenhuis voor de begeleiding van opname- en ontslagmedicatie. Hiervoor is een Apotheek Servicepunt ingericht dat in 2013 onderdeel wordt van de poliklinische apotheek naast het ziekenhuis.

Binnen het gezondheidscentrum wordt met alle disciplines samengewerkt, maar in het bijzonder met:

•    de huisartsen, de doktersassistenten en de praktijkondersteuners van de huisartsen
•    de wijkverpleegkundigen voor advies bij het uitzetten van medicatie

De apotheek beschikt over een zeer geschikte spreekkamer voor instructies of medicatiegesprekken. Ook kunnen huisbezoeken worden afgesproken wanneer men niet naar de apotheek kan komen.

 

Samenwerking binnen het gezondheidscentrum

Huisartsen Wijkverpleegkundige

Samenwerking met andere organisaties

Groene Hart Ziekenhuis

Locatie begane grond
Website www.apotheekgrendel.nl
E-mail adm.ch@apotheekgrendel.nl
Openingstijden maandag t/m vrijdag van 8.00-17.30 uur
Telefoon 0182-512898
Apotheek Grendel B.V.Cool Kids KinderfysiotherapieDiëtisten GoudenhartFysiotherapie OranjestaeteGGD Hollands MiddenGroene Hart ZiekenhuisHealthy Feet GoudaHuisartsenpraktijk Korte AkkerenLogopediepraktijk Korte AkkerenOefentherapie Cesar GoudaRondOm PodotherapeutenSociaal Team 0-100+Sportfysiotherapeut Eric HeesenTandheelkundig Centrum Korte AkkerenTotal CareVierstroom Zorg ThuisWijkverpleegkundige Carla JochemsZorgBrug